Waarom niet eens iets nieuws uitproberen?

Al jaren ga ik naar de Nacht van de atletiek kijken. Zelfs toen het vroeger nog in Hechtel georganiseerd werd stond ik steevast langs de kant te supporteren. Zo ook gisteren. Maar daar waar voor mij deze wedstrijd uitblonk in gezelligheid, in enthousiasme viel het mij gisteren toch een beetje tegen. Het slechte weer zal er wel voor een deel tussen gezeten hebben. De regen zette een domper op het gebeuren maar ook het gebrek aan Belgen tijdens de wedstrijden was opvallend. Dit zorgde ervoor dat je dus minder kon meeleven met de landgenoten. Waarschijnlijk zal het antwoord van de organisatie hierop zijn: “we hebben wel enkele Belgische toppers en die hebben we aan de start maar in de breedte is het te weinig”.

Maar net gisteren zag ik naar het vrouwenwielrennen op TV. Daar probeerde ze met de achtervolging iets nieuws uit. Soms zullen die uitprobeersels tegenslaan maar ze staan open voor vernieuwing.

Zodoende kwam bij mij het idee op.; “waarom testen ze eens niets uit op atletiekwedstrijden? Waarom niet elk jaar in het hoofdprogramma van de nacht enkele disciplines uitkiezen en er een BK van maken?”

Het zou toch leuk zijn om bv midden in het programma een BK laten lopen. Je selecteert bv de 15 beste Belgen die inschrijven en vult die aan met buitenlanders en hazen. Het ene jaar kies je bv voor een 400m, een 5000m en hoogspringen, het andere jaar wissel je deze afstanden en kies je bv voor 100m, 1500m en polstok. Voor de spurtnr kan je dan bv als eerste nr de reeksen zetten en je eindigt de avond met de finale.

Denk dat de mix tussen internationale wedstrijden en BK’s ervoor kan zorgen dat het niveau van de Belgen kan opgekrikt worden en zal bijdragen aan de sfeer in het stadium. De vlam zal terug in de pan slaan,  je zal de aanmoedigingen terug km’s ver horen zoals het vroeger in de glorie dagen was.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure